28 de maig 2012

PASTÍS DE PASTANAGA

Avui he provat de fer un pastís de pastanaga amb cobertura de formatge. El pastís en si està boníssim, però amb la cobertura es fa massa empalagós, així doncs us recomano que feu servir la cobertura per a farcir el pastís i donar-li el toc dolç al pastís i per decorar-lo només amb una mica de sucre glaç per sobre!!!



RECEPTA PASTÍS DE PASTANAGA

· 4 pastanagues
· 100g de nous picades
· 1 tassa i mitja de farina
· 1 sobre de llevat
· 1 cullerada de cafè de bicarbonat
· 1+1/2 tassa de sucre
· 2 cullerades de cafè de canyella en pols
· 1/2 cullerada de cafè de sal
· 1 cullerada de cafè de pebre (jo tinc un molinet de pebre verd i vermell junt, i això és el que vaig posar!)
· 1 tassa d'oli de girasol
· 3 ous
· 1/4 de tassa de llet
· 1 cullerada de sucre avainillat (si teniu vainilla en pols millor!)

Escalfem el forn a 180º.
Ratllem la pastanaga i la barregem amb les nous, ho reservem.
Barregem el sucre amb l'oli. Quan el sucre està ben desfet amb l'oli hi afegim els ous, un a un per què s'incorporin bé a la massa, i després hi afegim la vainilla i la llet. Sense parar de batre hi anem afegint la farina, el llevat, el bicarbonat, la canyella, la sal i el pebre.
A la massa resultant li afegim la pastanaga i les nous que teniem reservades, i ho barregem a mà.
Per últim ho enfornem durant 45 minuts a 180º.
Ja ens el podem menjar o si volem el podem farcir amb la cobertura de formatge.

Per fer la cobertura de formatge necessitem una tarrina de formatge per untar (tipus philadelphia), 50g de mantega i sucre glass: es bat la mantega amb el formatge, i quan ens ha quedat una crema ben unida i anem afegint el sucre glass fins que ens quedi amb la dolçor i consistència desitjada (en aquest pastís crec que hi deuria posar uns 75g de sucre glass).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada